Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 2. joulukuuta 2014

Viikon varren tuunailuja ja askarteluja

  Kyllä se vain niin on, että joulun odotus alkaa tarttua minuunkin. Joulu tulee niin nopeaa, että stressi meinaa tulla. Osa lahjoista on vielä ostamatta. En aio kuitenkaan stressata siivouksella. Kun on perusasiat siivouksen suhteen kunnossa, niin riittää, että teen perussiivouksen ja vaihdan mattoja ja verhoja. Kaappeja siivoilen pitkin vuotta, niin niitä ei tarvitse puunata. Joulupukki tuskin menee meidän kappeihin kurkkimaan...






Tuikkuvahtini on ollut vahtivuorossa jo pitkään...........

 
 
 


 

 
 Anoppini on ostanut minulle jo pari joulutähteä.
 

 
 
 



Nämä enkelin siivet tein  jokin aika sitten. Piirsin pahville siiven muodot ja  liimasin pahvin päälle höyheniä ja vähän koristenauhaa. Ostin Tiimarin loppuunmyynnistä monta pussillista  höyheniä. Pieni joulukuusikin niistä tehtynä odottaa joulua...




Kranssin rungon tein pajusta, mistä pyöritin ympyrän. Kävin nipsimässä tuijasta oksia ja kiersin rautalangalla kiinni ympyrään. Tähtinauhaa ympärille ja sydän roikkumaan. Ehkä lähempänä joulua sydämen tilalle tulee jotain jouluisempaa...


Itseltä loppui kaulimet, mutta sain äidiltäni vanhan, minkä halkaisin ja maalasin mustaksi. Sitten ruuvasin lusikat kiinni ja niin syntyi jälleen naulakko. Aikaisemminhan tein itselleni valkoisen..


Nämä alpakkahaarukat löysin kirpparilta. Olivat vain turhan kookkaat. Aiemmin löysin alumiiniset kauniit pula-ajan lusikat kirpparilta, joista aioin laittaa ripustimet, mutta kun aloin vääntämään lusikkaa, niin kuului vain naps ja varsi poikki. Harmitti, kun ne oli niin kauniit enkä voi niitä käyttää noihin kaulinnaulakkoihin.
No nämä naulakot löytävät tiensä jollekin pukin konttiin.


Anoppini löysi varastonsa kätköistä tämän jo kulahtaneen Aarikan enkelin. Siltä oli siipi ja sädekehä irti. Minä korjasin enkelin ja maalasin sen valkoiseksi.


Siellä enkeli laulaa joululauluja kirkon vieressä...

 
 
 
 
Pentikin porotokka sen kuin kasvaa. Sain appivanhemmiltani syntymäpäivälahjan etukäteen (syntymäpäiväni on vasta joulun jälkeen). Tämä on Pentikin suurin poro ja onhan se ylvään näköinen.
 
 

 
Minulla on näitä Pentikin poroja jo melko monta, mutta tuo isoin puuttui. Olen sitä pitkään ihaillut, mutta en ole raaskinut ostaa.
 
 
Varsinaisesti meillä ei ole adventtikynttilöitä, mutta aina meillä palaa tuikut jossain.....
 
 
 Nyt kaivoin myös esiin osan joulukirjoistani ja virittäydyn etsimään inspiraatioita ja jotain uutta ruokaa joulupöytään. Aina pitää olla jotain perinteistä ja sitten jotain uutta.
 
 
Mukavaa joulun odotusta...                                                                         
 

16 kommenttia:

  1. Oletpa ehtinyt ihania juttuja tuunaamaan, tuo porotokkasi on todella näyttävä kokonaisuus!
    Ja nuo kaulinnaulakot, mahtavia, edelleen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Kivitikka! Noita porojahan minulla on enemmänkin, mutta tuossa tokassa on vain kolme suurinta. Nuo kaulinnaulakot on käteviä eikä hassumman näköisiäkään seinällä.

      Poista
  2. Oikein odotan näkeväni höyhenistä tehdyn kuusesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höyhenkuuseni on aivan pieni. Se menee sinne valkoisen talorykelmän joukkoon jouluksi. Näin Terrassa eilen myös höyhenkuusen. Se oli noin 50 cm korkea. Ihan kivan näköinen sekin.

      Poista
  3. Vau mitä kaikkea oot ehtinyt tehdä :) Nuo Pentikin porot on kyllä hienoja.

    VastaaPoista
  4. Ihanan jouluista tunnelmaa. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  5. No se täälläkin touhu päällä :)
    Mulla on muuten myös ajatuksena pyörittää kranssi tuijan oksista, pajut on jo kieritetty.
    Mukavan ennakkolahjan sait.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei niin kauhea touhu, mutta aina pitää jotain värkätä. Tuijat on helppoja kranssin tekoon. Kävin "varastamassa " anopin pensaista oksia kranssiin. Joo toi ennakkolahja oli ihana. Olen kerännyt noita poroja ja anoppi olisi ostanut sen jo vuosi sitten, mutta kaikki isot oli loppu eikä saanut mistään.

      Poista
  6. Toi aarikan enkeli <3 joutuu ehkä tehdä siit "piraattiversion" ite :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit, niin aika helppo olisi itsekin tehdä :)

      Poista
  7. Kivasti olet tuunannut enkelin. Tykkään vanhoista Aarikan koristeista. Myös upea kokoelma poroja :) Meillä ei tehdä myöskään isoa suursiivousta jouluksi. Enemmänkin pintapuolisesti,ja sitten keväälllä isommin, kun aurinko paljastaa fuskaukset nurkista :) Toisaalta tein niin ison työn alkusyksystä vintille ja kaapeille, kun pidin kirpparia, että nyt ei oikein intoa riitä isompaan mylläykseen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne :) Olen itsekin pitänyt kirpparia pari kertaa tänä vuonna ja tavaraa on lähtenyt ja osa työkavereille ja loput SPR:lle. Kun ei rakastu liikaa tavaraan ja voi luopua, niin sitten voi taas ostaa uutta tilalle. Vaikka tykkään Pentikin tuotteista tosi paljon, niin olen surutta laittanut niitä kirpparille. Aika aikaansa kutakin, on sanonta. Mutta on tietysti joitakin tavaroita, joista ei pysty luopumaan. Mukavaa viikkoa sinullekin <3.

      Poista
  8. Ihanat askartelut! Kaniit porot. Mukavaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää, Liisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ja hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin <3

      Poista