Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Jämäpuusta tehty lehtilaatikko

Siinä se nyt on valmiina minun viimeaikainen projektini.  En ole koskaan ennen rakennellut mitään tällaista, korkeintaan noita kukkalaatikoita ulos.Meidän isäntä rakentaa meille uutta isoa matkailuautoa ja häneltä jäi näitä kertopuujämiä, kun oli jotakin sahaillut. Kysyi sitten, että onko sulla tarvetta vai heitetäänkö menemään. Minä katselin noita jämiä ja päätin, että teen niistä lehtilaatikon. Ne jämät oli muutaman sentin levyisiä ja tein sivut ja pohjat liimaamalla noita yhteen ja puristimen väliin. Isäntä oli kyllä ajatellut siinä vaiheessa, kun liimailin sivuja, ettei tuosta mitään tule, mutta antaa emännän värkätä.
Tässä pääty jo valmiina ja porasin reiät ensin reikäporalla ja sitten pistosahalla viimeistelin reiän. Koskaan ennen en ole kumpaakaan härveliä käyttänyt, mutta rohkeasti piti ryhtyä toimeen. Isäntä kyllä näytti, miten niitä käytetään.
No tässä vaiheessa jo alkoi laatikko hahmottua ja isäntäkin alkoi usko, että kyllä siitä laatikko tulee. Laitoin tuet sisäpuolelle ohuesta rimasta.Melkoista hommaa oli noiden listojen liimaaminen ulkopuolelle, koska en halunnut yhdenkään ruuvin näkyvän.


Viimeistelin laatikon valkoisella mattakuultovahalla, jotta nuo kauniit puun kuviot näkyvät. Viimeiseksi laitoin tarran kylkeen ja laatikko on valmis.

 


 
 Vaikka itsekin olen ylpeä aikaansaannoksestani, niin parasta oli kun isännältäkin olen saanut niin paljon kehuja.
 

 

20 kommenttia:

 1. Upean laatikon sait aikaan ja varmasti kestävänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vimma, kestää kyllä vaikka istumisen :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upea laatikko! Kalpaisi varmaankin useampaankin kotiin ;-) Näppärä nainen olet uusienkin koneiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Tykkään siitä itsekin ja voi kokea onnistumisen iloa. Meillä on kotona kaikenlaisia koneita ja aika paljon olen niitä käyttänyt, mutta aina löytyy joitakin mitä en ole käyttänyt.

   Poista
 3. Hieno! Sinulla on näkemystä ja taitoa tehdä uusillakin työvälineillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä. En minä tiedä, onko sitä näkemystä niin aina, mutta joskus se napsahtaa. Kaikkia työvälineitä oppii käyttämään, kunhan joku näyttää miten niitä käytetään.

   Poista
 4. Tosi hieno! Varmasti kestävämpi kuin kaupasta ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Kardemumma :) No todellakin se on vankkaa tekoa ja aina itse tehty on itse tehty :)

   Poista
 5. Siis juuri tällaisten juttujen takia on ilo olla lukijasi :-)
  Huipputaitava olet, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiito Rouva Kivitikka. Kiva kuulla. Toivottavasti saat joskus inspiraatiotakin täältä :)

   Poista
 6. Ihan mielettömän hieno!! Ja kuinka kauan aikaa onkaan mennyt suunnitteluun ja itse toteutukseen. Ja mikä parasta, tämäkin on tehty "jämätavarasta". Saadaankohan me joskus nähdä siivu myös matkailuautoprojektista... karavaanarina kiinnostaa kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu! Suunnitteluun ei mennyt kauaakaan, mutta toteutus oli sitäkin hitaampi, koska kaikki piti liimata. Kyllä saatte nähdä meidän matkailuautoprojektia jossain vaiheessa. Me myytiin vanha automme, joka oli isompi kuin nyt. Haettiin kuorma-auto Hollannista pari vuotta sitten. Tarkoitus on tehdä siitä meille kahdelle unelmien auto. Toki projekti koki kovan takaiskun, koska kontista löytyi kosteutta ja jouduimme teettämään kokonaan uuden kontin. Tämä on viivästyttänyt rakentamista. Mutta isäntä tekee siellä kovasti töitä myöhään iltaisin, jotta saamme sen joskus valmiiksi. Minä odotan jo kovasti, että pääsen maalaamaan, tapetoimaan ja sisustamaan, mutta siihen on vielä aikaa. Mutta uskon, että ihania "herkkuja" tulette näkemään, kunhan projekti edistyy.

   Poista
 7. Puuseppää aina tarvitaan...
  Joo, voit ottaa sen matkailuautoprokkiksen haltuus - taitoa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puuseppää tarvitaan :) Minulla ei riitä taitoa tarpeeksi alkaa rakentamaan matkailuautoa, mutta tulen siellä varmaan monenlaista tekemään sitten loppuvaiheessa :)

   Poista
 8. Ihan mielettömän UPEA, WAU kerrassaan

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava teos! Itsekin nikkaroin usein mökillämme vajassa kaikenmaailman puuaskareita muttei ne tämän vertoisia kyllä ole. Mutta ihana idea kokeilluun ensi kesälle :-) Ruusukesytykkeitä siellä myös ahkerasti tehtaillaan ja ensi kesänä myös noita verrattomia hiiriä, kiva vinkki sekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marja. Käsillä tekeminen on niin rentouttavaa :)

   Poista