Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Vierashuoneen uusi käyttötarkoitus




Vihdoinkin olen saanut aikaiseksi maalata vierashuoneen seinät ja sisustettua. Mieheni ei tykkää, jos kaikki on aivan valkoista, joten takaseinän maalasin tummanharmaalla ja muut seinät valkoisella. Maalasin tapetin päälle. Yksi seinä oli tehostetapettia ja sen peittäminen valkoisella maalilla olikin melkoinen urakka. Sai maalata moneen kertaan.
Tämä huone oli aiemmin vierashuoneena ja melko vähäisellä käytöllä. Mieheni käytti sitä lähinnä ollessaan tietokoneella. Vierassängyt poistettiin, jotta saimme tilaa lisää huoneeseen. Aiomme hankkia vieraita varten ilmapatjan, jonka saa pieneen tilaan säilytykseen.
Suurin osa tämän huoneen esineistä ja kalusteista olen tuunannut ja/tai itse tehnyt.


Kristallikruunu muutti huoneeseen tuomaan vähän luksusta ja sopii lipaston "kristallivetimien" kanssa. Mummon ikivanhan peililipaston olen siis itse tuunannut.



Vähän "kristallia".



Sain ystävältäni tämän "emännän kauhan", mutta se on niin kaunis, etten sitä keittiöön raaskinut laittaa. Siinähän voi säilyttää vaikka koruja.



Tämän suojaruukun löysin Terrasta.




Tämä on samalla minun harrastehuoneeni. Tässä osa minun sadoista keittokirjoista. Tämänkin kaapin olen aikoinaan tuunannut. Se oli ennen pyökinvärinen. Inhoan pyökkiä ylitse kaiken. Nuo tikapuut olen myös itse tehnyt heinäseipäistä. Pöydällä olevan lampun ja varjostimen olen löytänyt kirpparilta ja varjostimen maalasin valkoiseksi.



Keittokirjakaapin vetimetkin saivat "kristallinauhat".
 


Valotaulun olen tehnyt vanhoista ikkunapokista. Nuo lack-hyllyt olivat aikoinaan tammen väriset ja jo vuosia sitten maalasin ne valkoisiksi. Sopivat hyvin Ikean Malm-lipaston kanssa. Kynttilänjalat ovat Ikeasta ja joskus maalasin ne keltaiseksi.



Hepan ostin Ikeasta ja tuon lyhdyn Terran poistopöydästä. Se oli hieman kuultomaalattu, mutta minä maalasin sen täysin valkoiseksi.



Pari pikkutaloa olen löytänyt kirpparilta ja maalannut valkoiseksi. Muut talot ovat eri sisustusliikkeistä.


 

Lampaantaljan alla olevan vanhan ja huonokuntoisen tuolin kunnostin ja maalasin.
 

 



Oven takaa piilosta löytyy vielä osa minun keittokirjoistani ja kas vain pyökin värinen hylly. En ole viitsinyt maalata sitä, koska se on piilossa. Kaikki keittokirjani eivät enää mahdu hyllyihin. Tosin tästä hyllystä löytyy muitakin kirjoja.
 

 

 


Mummon peililipasto sai seurakseen itse betonista tekemäni taulunkehykset, jotka hioin kuluneen näköiseksi. Kehykset saivat vanhat valokuvat sisäänsä.


Pitihän niihinkin laittaa vähän helmiä koristeeksi.
 

 
 
 

 

Tämän tuolin olin myös heivaamassa pois, mutta se on mieheni lempituoli, kun hän on tietokoneella, niin halusin sen säilyttää. Se on miehen paikka.



Tässä vähän tunnelmakuvia illalla otettuna. Tuo harmaa seinä tuo lämpöisen tunnelman, koska ei ole siniseen vivahtava.



Sisustus varmasti elää vielä ja joitakin juttuja puuttuu, mutta suhtkoht valmista. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

26 kommenttia:

  1. Todella kaunis huone! <3 Ja ihanaa, että säästit miehesi lempituolin siitäkin huolimatta, ettei se ehkä kuulunut alkuperäisiin suunnitelmiisi. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miss ChristÁnnabel ja tervetuloa blogiini. Kyllä sitä täytyy ajatella miestäkin. Ja onhan se ihana istua, vaikka se ei enää niin kovin muodikas olekaan.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Itsekin tykkään tuosta huoneesta nyt ja tuo peilipöytähän on niin ihana :)

      Poista
  3. Onpas kaunista ja harmoonista. Ihana tuo talo-rivistö ja siellä seassa myös söpö majakka. Meillä näyttäisi olevan samaa tumman harmaata seinää keittiössä ja olohuoneessa, tykkään kovasti sen sävystä. Siispä aivan ihana lopputulos, ahkera tuunaaja olet ollut. Niin ja ne keittokirjat!!! Miten ihmeessä niitä on NOIN paljon... ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt viihdyn siellä itsekin. Valkoinen ja harmaa on minun lempivärit :) talorivistö on kiva ja joulun lähestyessä sinne tulee vähän muutakin sekaan. Majakan äitini oli heittämässä pois, mutta tajusin sen sopivan tuonne taloryhmään. Yksi taloista on harmaa, mutta se on Iso-Pahkalan tekemä, niin en ole vielä viitsinyt sitä maalata. Mitä tulee keittokirjoihin, niin niitä on vuosien varrella tullut hankittua ja niitä on varmasti yli 600 kirjaa. Niitä on kiva lueskella ja hakea inspiraatioita. Harvoin kuitenkaan teen ihan ohjeen mukaan, vaan käytän mielikuvitusta. Me rakastetaan hyvää ruokaa ja tykkään ruuan laitosta ja kattaa myös kauniisti.

      Poista
  4. Todella kaunis ja harmooninen huone. Nuo ihanat betoniset taulunkehykset kiinnittivät huomioni. Mihin olet ne valanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija. Betoniset kehykset valoin kakkuvuokaan ja kuvat löytyy tuolta betonihurvittelu jatkuu -päivityksestä. Itsekin tykkään niistä. Ne syntyi ihan vahingossa. Ensin tein vain valun ja mietin, mitä tällä teen ja siitä idea syntyi. Tein uudet valut, mihin kiinnitin jo tekovaiheessa kiinnityskoukut, koska niitä on mahdoton enää jälkikäteen kiinnittää. No nyt sitte lisäsin vielä helmet.

      Poista
  5. Huone, jossa jokaiselle jotain. Söpöt nuo betoniset kehykset. Milloin isännän tuoli "tuunataan"?t.merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja. Isännän tuolia ei tuunata. Se oli ennen emännän tuoli, mutta sitten siitä tuli isännän tuoli. No nyt minäkin viihdyn tuolla huoneessa ja voin lökötellä tuossa tuolissa.

      Poista
  6. Paljon kauniita yksityiskohtia :) Huima keittokirjakokoelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Moni olisi kateellinen keittokirjoistani, mutta minulla kohta ongelma, että mihin niitä laitan.

      Poista
  7. Kivasti olet saanut tekemäsi esille, vaaleus on valttia. Varmasti tuli tilaa kun vei sängyt pois. Ja harmaa näyttää hyvältä, mikäköhän on värisävyn nro tai nimi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen tuohon harmaaseen enemmän kuin tyytyväinen. On tikkurilan M497 Tuhka.

      Poista
    2. Pitääpä laittaa muistiin (tai muistaa käydä täällä katsomassa) kun seuraavan kerran on värisävyä vailla. Täällä on menty Höyhen-sävyllä - on hyvin haalean harmaa.

      Poista
    3. Meillä on olohuoneessa valkoiset seinät ja maalasin yhden seinän keväällä harmaaksi, mutta en ole siihen ihan tyytyväinen, koska se harmaa on vähän siniseen vivahtava ja mielestäni aika kalsa. Mulla jäi vielä tuota harmaata ja kyllä sitä varmasti vielä jonnekin tulee sudittua.

      Poista
  8. Oi voi sentään. Voisin muuttaa asumaan ihanaan kotiisi <3 t.Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan nyt. Kiitos Heli. Meillä on vanha talo, mutta ei suinkaan mikään museo, vaan uutta ja vanhaa sikin sokin. Minä kun olen sellainen värkkääjä, joten talo on jatkuvassa muutoksen kourissa.

      Poista
  9. Oih, onpa kaunis huone. Harmaa saattaa olla jopa samaa sävyä, mitä meilläkin on käytössä ;-) Valkoiset esineet sopii tuohon sopivan tummaan harmaaseen todella hyvin. Nuo betoniset valokuvakehykset on erityisen upeat ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena. Kyllä harmaa ja valkoinen on minun värini. Sitä on meillä paljon. Jotenkin tykkään itsekin noista betonikehyksistä. Tulee vähän sellainen mummolafiilis tuon piirongin kanssa.

      Poista
  10. Harmaa seinä käy tosi kauniisti noihin tavaroihin! Kaunis huone! Olet jaksanut väkertää vaikka mitä ihanaa!

    VastaaPoista
  11. Olipa kiva ihastella huonetta. Kivoja yksityiskohtia ja kauniisti kristallia mausteena. Betonikehykset ovat myös upeat. Sinulla on kunnioitettava valikoima keittokirjoja. Tykkään selailla reseptejä kirjoista, vaikka netistäkin niitä löytyisi helposti. Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne. Kyllä se näköjään minussakin on sitä harakan vikaa :)

      Poista
  12. Kaunista, ihanan tunnelmallisia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onnellinen Oliivi :) Itsekin olen ihan tyytyväinen lopputulokseen ja ennen kaikkea siihen, että huoneeseen tuli lisää tilaa ja sain vihdoinkin tuon mummon peililipaston sinne :)

      Poista