Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 23. lokakuuta 2014

Sytykeruusuja ja lahjalaatikko

 




Olen saanut paljon kananmunakennoja työkavereiltani ja aina silloin tällöin olen sytykeruusuja tehnyt, koska monet kaverini ovat niitä halunneet. Annoin työkaverilleni laatikollisen erivärisiä sytykeruusuja. Ja aika hauskan värisiähän ne ovat.



Lahjalaatikon päällystin tapetilla, mitä löytyi varastostani. Tästä tapetistahan tein taustalevyn siihen yhteen vanhaan ikkunapokaan tekemääni valotauluun. Laatikosta tuli kyllä kaunis, koska tapetissa on elävä pinta. Laatikko on alun perin kenkälaatikko. Ehkä näitä paketteja lähtee muutama myös joulupukin mukaan.




Mieheni osti minulle tämän kyltin Terrasta. Kuvastaa niin minun elämääni. Kyltti on tehty Kokkotyösäätiöllä Kokkolassa ja aika hauskoja kylttejä oli muitakin tarjolla.

14 kommenttia:

  1. Sytykeruusujen tekeminen on jotenkin terapeuttista puuhaa - jos saa keskeytymättä niitä väkertää :) Ohi menee vain pitkien kynttilöiden valaminen, se se vasta onkin terapeuttista - ehtii ajatukset lentää siinä samalla.
    Osuva kyltti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on niin terapeuttista. Ikinä en ole valanut kynttilöitä itse. Vaikka ei kai se kauhean vaikeaa ole.

      Poista
  2. Nuo sytykeruusut ovat niin kauniita, mutta vuolukivitakkaan niitä ei saisi laittaa ettei kiven huokoisuus kärsi pienestäkään steariinimäärästä.

    Mainio kyltti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei ainakaan meillä ole vuolukivitakkaa, eikä heilläkään, joille noita olen antanut. Kiitos tiedosta. Tykkään itsekin tuosta kyltistä. Olimme Terrassa ja katselimme niitä kylttejä ja molempien huomio kiinnittyi tuohon kyltiin. Minä en sanonut mitään, mutta mieheni totesi, että tuo on sun ja hän ostaa sen sinulle.

      Poista
  3. Noi on kyllä niin kivoja - tehdä sekä antaa lahjaksi. Hyvää viikonloppua Liisa

    VastaaPoista
  4. Kivoja nuo sytykeruusut. Koti ei varmaan oikein koskaan tule valmiiksi. Tuntuu siltä, että aina on jotain pientä tekeillä. Mukavaa viikonloppua sinne. Täällä alkoi perjantai lumisateella. Nyt tuli kiire laittaa talvitossut autoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koti on ainakin meillä koko ajan muutoksen tuulissa eli se on mun projektini. Täällä myös satoi ensilumi. Minäkin menin kesärenkailla töihin, mutta kun lunta tuli ja keli oli aivan karsea, tuli appiukkoni hätiin ja ajoi automme renkaan vaihtoon. Keli oli todella kamala. Mukavaa viikonloppua sinnekin Marianne.

      Poista
  5. Tulipas kaunis laatikko ruusuille! Sulatitko ihan samanväriset kynttilänjämät erikseen, kun sait noin värikkäitä kukkasia? Itse laiskuuttani laitan samaan kattillaan kaikki steariinit ja sitten jään ihmettelemään mitä väriä ruusuihin tuleekaan...Kyltti on hauska, taitaa päteä puutarhan puolellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään niin tuosta laatikosta, että päätin tehdä itsellekin tuolla tapettipäällisellä muutaman laatikon, missä säilyttää vaikka askartelutarvikkeita. Yleensä heittelen kattilaan kynttilänjämiä, mitä milloinkin sattuu löytymään ja värihän tulee mitä sattuu ja riippuu tietty kennon väristä. Nuo punaiset olen tehnyt ainoastaan punaisella läpivärjätyllä kynttilällä. No tuo kylttihän sopii myös puutarhaan, sillä onhan sekin kotia.

      Poista
  6. Kaunis ja käytännöllinen lahja :) Kyselen myös, että miten sait noin kauniin värikkäitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija. Tuohon kysymykseesi taisin vastata jo tuossa Tuulenpesälle. Harmi, että nuo vaaleanvihreät kennot ovat melkein kaikki sen mallisia, ettei niistä oikein saa ruusuja. No ehkä liimaamalla, kun niissä ei useinkaan ole niitä reunoja. En ole muuten vielä kokeillut esim karamelliväriä tai vesiväriä ruusukkeiden värjäämiseen siten, että laittaisin sitä ensin veteen ja siitä sitten kynttiläjämien kanssa sulamaan. Vain kokeilemalla sekin selviää.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Jenni, tuollaisen taulunhan voisi itsekin tehdä :) ja sinä varsinkin kätevänä naisena.

      Poista