Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 24. lokakuuta 2014

DIY Kaulimen uusiokäyttö ja muuta puuhastelua

Nyt meni tässä perheessä kirjaimellisesti "kaulimet jakoon". Mulla oli ylimääräinen kaulin ja päätin tehdä siitä keittiöön pyyhkeille naulakon. Halkaisin kaulimen ja sitten maalia pintaan. Olin jo hankkinut kirpparilta haarukoita ja lusikoita, joista ajattelin tehdä koukut. Mutta sitten muistin, että minulla oli laatikossa nämä joskus saamani toki kauniit, mutta epäkäytännölliset ja vähäisellä käytöllä olleet lusikat. Hieman niitä oikaisin. Lusikkaan reikä ja ruuveilla kiinni kaulimeen.


 Nämä lusikat olivat niin kovaa ainesta, etten edes yrittänyt kääntää enkä vääntää niitä niin paljoa, että olisin saanut ne toisinpäin. Nää olivat siis jo valmiiksi tämän muotoiset.  Jos tekisin tavallisista haarukoista ja lusikoista, niin suoristaisin niitä ennen kiinnitystä.
Tässä kiva lahja vaikka jollekin eikä vaikea tehdä. Hieno olisi, jos maalaisi vaikka mustaksi kaulimen ja alpakkalusikoita ja/tai -haarukoita  kiinnittäisi koukuiksi.

 Minun betonihurvitteluni on jatkunut. Tein tämän tuikkualusen betonista valamalla sydämen muotoiseen silikonivuokaan. Nuo pikkuvuoat löysin kirpparilta ja valoin ne betoniin. Laitoin pienet painot niiden päälle, että ne upposivat sopivasti. Sitten betonin kuivettua laitoin ruususervettiä liimaamalla kiinni ja lopuksi lakkaus.
Pässi- ja lammasperheeni on kasvanut. Itsetekemäni pässi ja  musta lammas ovat saaneet uuden perheenjäsenen. Löysin tuon keskimmäisen lampaan kirpparilta ja siinä oli hirveät värit-vaalea ja oranssi. No ei kun suhua pintaan ja niin syntyi valkoinen lammas.

Että tällaista tällä kertaa.

16 kommenttia:

 1. Kiva keittiönaulakko ja tuo ruusuinen betonisydän on söpönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Betonisydämestä tuli ihan kiva ja ei kuumene, joten on turvallinen. Vielä minä teen lahjaksi jollekin tuollaisen kaulinnaulakon, kunhan löydän kirppikseltä tuunattavan.

   Poista
 2. Naulakosta tuli tosi kiva! Ihastelen myös tuota sinun lammas- ja pässikokoelmaa. Täällä on oikea koiranilma, joten oikein sopiva sää askarteluun ja puuhasteluun sisällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne. Täälläkin on kurja ilma ja toden totta, nyt on hyvä askarrella. Itsellä hieman flunssainen olo ollut jo kolme päivää, mutta ei ole kunnolla vielä iskenyt.

   Poista
 3. Hieno naulakko! Upea idea laittaa betonikynttelikköön servettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Betoniin sopii nui servettijutut tosi hyvin. Et uskokaan, miten paljon olen ostanut erilaisia servettejä ja miettinyt, että mitä noista laittais mihinkin.Sitten suurin osa lojuu laatikon pohjalla odottaen sitä suurta heurekaa, että tuohon minä sitä käytän. Etkä voi uskoa, että edelleenkin minä harrastan noita betonijuttuja ja ehkä kohta näette, mitä olen saanut aikaan.

   Poista
 4. Kiva idea! Täytyypä pitää mielessä, kun seuraavaa naulakkoa kaipailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Ehkä itsekin teen vielä jollekin lahjaksi, kunhan löydän sopivan kaulimen.

   Poista
 5. Tulinpa vastavierailulle blogiisi ja hei, täällähän on vaikka mitä kivaa ! Liityinkin heti lukijaksi :)

  VastaaPoista
 6. Tuollainen naulakko on itselläkin ollut haaveissa tehdä - mahtava idea kaulimen käyttö taustana! Ja tuo betonisydän oli myös kaunis (omat kokeiluni eivät sitten muuten ainakaan ulkona ole kestäneet - tai sitten mulla on ollut väärä lakka). Itselläkin on noita vuokia - uskaltaisikohan niitä liimata harmaalle puulle....ja spraymaali: se pelastaa monesta pulasta ja nopsaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonisydän varmaan kestää ulkona, mikäli laittaisi venelakkaa. En aio tuota kuitenkaan viedä ulos. Kyllä varmaan voit liimata noita vuokia puulle ja laittaa tuikun, sillä sehän ei ole suoraan kosketuksissa puuhun. Toi mun kaulin oli vähän sellainen kokeilukappale ja kaulinkin oli pienempi kuin normaalisti, mutta sellainen sattui löytymään. Olen yrittänyt kirppiksiltä katsoa, mutta ei ole löytynyt.

   Poista
 7. Vastavierailulla ;-D
  Oitis klikkasin itseni lukijaksesi. Niin kuin sanoitkin, samantyylisiä tuunailuja meillä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Rouva Kivitikka! Toivottavasti löydät täältä ideoita :)

   Poista
 8. Jaa, täällähän onkin kaulinnaulakon lisäksi vielä muutakin!
  Se onkin jännä, että kun lakkaa servetillä kauttaaltaan, niin sitä alkuperäismateriaalia ei enää osaakaan arvata, ELI sillä voi peittää kätsysti jonkun väärän värisen, pintaviallisen tms.
  Valkoinen spray-maali on kyllä kätevä :D Eripareista tai vääränvärisistä saa nopsasti yhteinäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Servetit on kyllä käteviä ja sopii hyvin betonitöihinkin. Minä olen spraymaalin suurkuluttaja ja pulloja löytyy melkoinen arsenaali varastossa ja erivärisiä.

   Poista