Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Lohta gorgonzolaa ja korvasienimuhennosta





LOHI

2 viipaletta lohta
suolaa
oliiviöljyä

Leikkaa annospalat lohesta ja tee varovasti viilto lohen keskikohtaan. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele suolaa

KALAN TÄYTE:
75 g Gorgonzolajuustoa
silputtua ruohosipulia ja persiljaa

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita kalan viiltoihin.

Paista 200 C n 8 minuuttia riippuen kalana paksuudesta.

KORVASIENIKASTIKE:
1 rkl voita
1 rkl salottisipulia hienonnettuna
n 1.5 - 2 dl pilkottuja korvasieniä
 n 1 rkl vehnäjauhoja
purkki smetanaa
2 dl kuohukermaa
1/2 lihaliemikuutio
suolaa ja valkopippuria

Sulata voi ja lisää sipuli hautumaan. Lisää korvasienet ja anna kiehahtaa. Lisää vehnäjauhot ja tämän jälkeen smetana ja kerma sekä lihaliemikuution puolikas. Mausta ja anna hautua hetki.



 



Kesälomareissulta hankin lisää näitä Villeroy & Bochin lautasia. Nämä ovat pienempiä kuin ne minun aikaisemmat. Näitä voi käyttää sekä alkuruoka- että lämpimän ruuan lautasina, koska ovat aika kookkaita myös.

 



Keväällä kylvin Zinnian siemeniä ja kukista on tullut kauniita  ja monenvärisiä. Kestävät myös maljakossa hyvin.


4 kommenttia:

  1. Oi, maistuis kyllä mullekkin. Ihanat nuo kukat, en ole kuullut enkä nähnyt aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, vaikka lohi ei minun lempparikalani olekaan. Noi Zinniat on kyllä ihania. Oisko toinen nimi Oppineitten kukka?

      Poista
  2. JOS mulla ei jo kaapit pursuaisi kippoja ja kuppeja, niin kyllä nuo Villeroit ottaisin minäkin :)
    Maukas menu!
    Niin kaunis Zinnia-asetelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on minullakin kaapit täynnä,mutta täytyy joistakin luopua, että uusia mahtuu. Noi Zinniat on kyllä ihania.

      Poista