Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannus

Me vietämme Juhannusta kotona. Meidän suomalaisten Juhannukseen kuuluu mökki, sauna ja järvi, mutta ne kaikki elementit löytyy omasta pihapiiristä jollakin tavoin. Olisimme varmaan lähteneet Itä-Suomeen, mutta mies menee sunnuntaina töihin, joten tämä oli meidän ratkaisumme.




Siinä se meidän oma pihamökkimme "Rapula" ja lippukin laitettiin salkoon.


Uima-altaamme on  ristitty "Pikku-Pieliseksi".



Saunatonttu odottaa jo saunan lämpenemistä ja saunojia vastoineen



Pihallamme on noin 40 Juhannusruusupensasta, mutta kukinta on vasta alkamassa. 


 
Juhannusruusu on yksi lempiruusuni, mutta ikävä että se kukkii niin vähän aikaa
 

Katoin pöydän Rapulaan

 
 
 
 



Söimme torilta ostettuja uusia perunoita, tietysti Siikliä sekä paistettua siikaa ja yrttiaiolia. Tuo yrttiaioli oli todella hyvää paistetun kalan ja uusien perunoiden kanssa.

Laitan tähän tuon yrttiaiolin ohjeen.

2 keltuaista
2 tl sinappia
2 tl valkoviinietikkaa
1.5 dl rypsiöljyä
1.5 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl pilkottua persiljaa
2 rkl pilkottua basilikaa
2 rkl pilkottua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sekoita keskenään keltuaiset, sinappi ja valkoviinietikka tehosekottimessa.
Lisää ohuena nauhan koko ajan vatkaten rypsiöljy ja sitten oliiviöljy.
Lisää hienonnettu valkosipuli, sitruunamehu ja yrtit ja sekoita.
Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.


 
 Jälkiruuaksi oli tietysti tuota taivaallista Pavlovaa itse tehdyllä marenkipohjalla.

Ja ohje tässä:
Mansikka-Pavlova

 4 valkuaista
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
Täyte:...

2 dl vispikermaa
0,5 tl vaniljasokera
200 g esim vaniljanmakuista rahkaa
0,5 - 1 dl tomusokeria
Mansikoita

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit pienissä erissä voimakkaasti vatkaten.
Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle n 25 cm kokoiseksi ympyräksi.
Paista 100 C noin 3 tuntia.

Vaahdota kerma ja lisää rahka ja sokeri. Koristele tuoreilla mansikoilla.
 
Näillä eväillä on kiva jatkaa yöttömään yöhön ja saunoa pitkälle iltaan. Hyvää juhannusta kaikille!
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

  1. Voih, kyllä tuolla vain kelpaa Junnua juhlia, aivan ihastuttavan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Luultiin, että vietämme kahdestaan Juhannusaattoa, mutta nuoriso pyrähtikin istumaan iltaa meidän kanssa.

      Poista
  2. Mukavan näköinen Rapula ja Pikku-Pielinen :-) En sitten ole ainoa, jolla juhannusruusut kukkivat myöhässä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä siellä viihdytään. Naapurin juhannusruusut kukkii valtoimenaan,mutta ne saa paljon aurinkoa. Kyllä omatkin pikkuhiljaa avautuu ja nuppuja on aivan valtavasti.

      Poista
  3. Kiitos kutsusta. Blogini ei varsinaisesti ole ruokablogi, mutta varmasti ajan kanssa reseptejäkin tulee, koska laitan paljon ruokaa ja rakastan hyvää ruokaa. Sivustonne ovat kyllä minulle tutut :)

    VastaaPoista