Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 15. toukokuuta 2014

Ravintoa sielulle ja vatsalle

Nyt on pitkä viikonloppu alkanut, mutta todella työntäyteinen viikko ja päivä ollut töissä. Aamu alkoi aika leppoisasti töissä ja ehdin jopa mieheni kanssa piipahtaa pikaisella yhteisellä lounaalla lähiruokalassa. Sieltä kiirehdin taas töihin odottamaan iltapäivän kiireitä. Iltapäivä olikin sitten melkoista matalalentoa ja pitkäksi meni päivä ja ehdin jo soittaa miehelleni, ettei tule vielä hakemaan. No töistä sitten ruokakauppaan ja minun lemppari kukkakauppaani hakemaan sielullekin jotakin. Kiireellä kotiin ja pyykkiä koneeseen ja viikkosiivoukset kotona.

Siellä kukkakaupassani on aina vaikeuden vaikeuksia valita kimppu, mutta nyt otin isoja neilikoita ja lisäksi  harsokukkaa.

 

 
 
 

Ihania pinkkejä neilikoitaLisäksi ostin valmiin ruusukimpun. 
 Katoin iltapalan meille kahdelle ja tietysti kynttilän valossa. 

Pentikin Loistekruunu on saanut lähteä kesälomille ja kristallikruunu palasi vanhalle paikalleen ainakin kesäksiTarjosin iltapalaksi parsaa. Vielä ei ole kotimaista tarjolla, joten jouduimme tyytymään espanjalaiseen. Katkaisin parsasta kovan osan pois vain napsauttamalla ja kuorin kukintoon saakka. Keitin noin 13 minuuttia suolalla maistetussa vedessä. 

Lisänä itse tehtyä Hollandaise-kastiketta.
Hieman persiljaa ja muutama kokonainen valkopippuri ja 4 ruokalusikkaa vettä, joita keitän kokoon.
3 kananmunankeltuaista laitan vesihauteen päälle kipossa ja vatkaan siivilöidyn persilja-pippuri-vesiseoksen sekaan. Tämän jälkeen vatkaan sekaan noin 200 g sulatettua ja jäähdytettyä voita ohuena nauhana. Lopuksi suolaa, sitruunamehua n 1-2 teelusikallista sekä paprikajauhetta n 1/2 tl.


 


Parsan ympärille Parmankinkkua ja eikun nauttimaan. Me olemme niin hurahtaneet tähän, että kevään tullessa sitä kyllä nautitaan useaan kertaan. Itse istutin viimevuonna parsaa penkkiin, mutta satoahan saa  vasta noin 3 vuoden kuluttua ja nähtäväksi jää, nouseeko penkistä mitään.
 

 
 


 

 
 
Olohuoneessa on muuten huumaava tuoksu. Saimme tämän ihanan Jasmiinin meillä viikonloppuna vieraana olleelta työkaveriltani ja hänen vaimoltaan lahjaksi.
Nyt pitäisi lämmetä sää ja tarkoitus olisi, että saisin putsattua kasvihuoneen talven jäljiltä ja alkaa istuttamaan myös kesäkukkia. No nähtäväksi jää, mitä sää tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti