Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 23. toukokuuta 2014

Puutarhaunelmia

Minulla on ollut joka vuosi tapana ostaa pihallemme joitakin uusia pensaita. Haaveissa oli luumupuu ja nyt sitten tänään hankin sellaisen. Lisäksi ostimme kirsikkapuun. Molemmat pääsivät hieman niin kuin näkösuojaksi naapureille. Nämä istutettiin Rapulan tontille ja saivat kompostimultaa sekä hevosen lantaa, joten eiköhän ne siitä ala kasvamaan. Muitakin hankintoja tietysti tein. 
Mieheni tilasi syksyllä lisää seulottua multaa tontillemme, jotta pienet epätasaisuudet saataisiin tasoitettua. Järkytys on ollut, koska mullassa oli niin paljon hiekkaa, eikä syksyllä kylvetyt heinänsiemenet ole itäneet. Toivottavasti vanha nurmi tunkee läpi.
 
 
 
 
 
 
 
Haikaranpesä sai kuusi kappaletta keltaisia Miljoonakelloja. Voi että ne
eivät päässeet sitten lainkaan edukseen, mutta katsotaan, kunhan ne tuosta vielä kasvavat.
 
 
 
Anoppini oli jälleen tehnyt myös minulle tänään hankintoja ja ostanut kaksi miniruusua. Ne pääsivät tähän telineeseen, jonka olen saanut naapureiltani syntymäpäivälahjaksi.
 
 
 
Miniruusut kukkivat periaatteessa kahdesti kesässä. Nyt ja sitten myöhemmin kesällä ne tekevät uudet ja erittäin runsaat kukinnot, kunhan niitä jaksaa lannoittaa. Niistä on sitten iloa koko kesän syksyyn saakka.
 
 
 

 

Minun viimevuotiset terassihortensiat talvehtivat kompostissa lehtien alla ja jälleen ne alkoivat versoa. Kyllä nämäkin kukkivat tänä kesänä vielä taas.
Kesä tuli viikko sitten ja nyt kirsikkapensas on tontillamme täydessä kukassa.
  


Tähän kivikkooni olen istuttanut aivan älyttömän määrän tulppaaneja, mutta viileän kevään vuoksi ne ovat vasta suurimmaksi osaksi nupuillaan eikä varttakaan ole kertynyt paljoakaan. Mutta vuorenkilvet kukkivat.


 
 Olen istuttanut kivikkooni ihania kerrostulppaaneja ja eri värisiä, mutta vain muutamat kukkivat juuri nyt.Kivikon tulppaanejaKivikon keltaisia kerrostulppaaneja vasta nupuillaan ja vain yksi avautunut.
Kadunvarren pikkukivikossakin kukkivat tulppaanit ja vuohenjuuret.


Morsiusangervot alkavat myös näyttää parhaat puolensa.                         
 
                       
 

 
 Vuohenjuuret kukkivat parhaillaan.
Tomaateista saadaan kohta ensimmäinen sato.
Mikä se siellä pihlajanhaarassa pilkistää
Kaadoimme rajalta useita koivuja pari viikkoa sitten ja jo lintu oli ehtinyt tehdä pesänsä kaadettujen koivujen risukasaan. Kun risut piti kuljettaa pois, niin linnunpesä piti pelastaa. Appiukkoni teki pieneen pihlajaan oksista tuen ja siirsi pesän siihen haarukkaan.
No räkättirastaan pesähän se siinä. Vaikka emme juurikaan rastaista tykkää, niin pesä sai jäädä ja kyllä se emo löysi uuden pesäpaikkansa. Mikäs sen parempi paikka, kuin mansikkamaan vieressä odottamassa herkullista satoa. Kyllä meidän tontilta heillekin löytyy paikkansa

4 kommenttia:

 1. Oi miten kesä näyttää sielläkin tekevän tuloaan .Ihania istutuksia.

  VastaaPoista
 2. Perennat alkavat vasta nousta, mutta onneksi on jotain kukkia ja pensaita, jotka kukkivat aikaisin.

  VastaaPoista
 3. Hieno haikaranpesäja voi miten kauniilta näyttää tuo takana oleva terassi ja huone ikkunoineen/ovineen? Onko se olohuone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :) Toi rakennushan on meidän talon vieressä oleva saunarakennus ja terassi :)

   Poista