Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 17. toukokuuta 2014

Kesän odotusta

Vihdoinkin on luvattu todella lämmintä säätä. On sitä jo odotettukin. Mikään ei ole kasvanut ulkona. Edes tulppaanit eivät ole vielä kukkineen, mutta varmasti ensiviikolla nekin alkavat kukoistaa. Vapaapäivänäni sain pestyä kasvihuoneen talven jäljiltä ja lannoitettua kasvualtaat, ostettua ensimmäiset kesäkukat ja  siemenet ja askarreltua vihanneksille kyltit.
 
 
 
Kyllästyin, kun minulla on ollut kaikenlaisia "kylttejä" ja muutaman kastelun jälkeen niistä ei oikein saanut selvää. Niinpä päätin askarrella pyykkipojista uudet. Hankin pyykkipoikia, lakkaa ja puisia grillitikkuja löytyikin jostakin laatikon pohjalta.
 
 
 
Kirjoitin tekstit pyykkipoikiin ja lakkasin ne. Nämä kestävät varmasti vuodesta toiseen.
 

 

Ensimmäiset kukan siemenet jo kylvetty. Minä en juurikaan esikasvata sisällä mitään, koska ei oikein ole tilaa niille purnukoille. Tomaatin ja kasvihuonekurkun taimet ostan valmiina.

 Ensimmäiset kesäkukat ostin ja istutin. Onneksi asumme mäellä, joten tänne ei pieni halla tule. Kaikki pihallamme olevat kukkalaatikot olen itse tehnyt lähemmäs 10 vuotta sitten ja hyvin ovat kestäneet.


Ostin terassin eteen Miljoonakelloja. Ne ovat helppohoitoisia.Samalle seinustalle kukkalaatikoihin ostin Ahkeraliisoja, murattia ja neilikkaa.Toiselle seinustalle hankin saman värisiä Pelargoneja. Pinkillä mennään. Tässä on aina ollut ruusuja, mutta ne paleltuivat aina talvella, joten en enää niitä hankkinut.


Terassin laatikkoon ostin Samettikukkia, mutta kovin oli pieniä.
 
 
 
Tästä se alkaa pihan laittaminen pikkuhiljaa. Ostin jo tomaatintaimenkin, mutta en tiedä uskallanko vielä viedä sitä kasvihuoneeseen. Mutta siemenet menee tänään multaan.
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Anneli, tajusin vasta kotona, että noihan on tosiaan AhkeraLiisan nimisiä.

  VastaaPoista
 2. Kukat omistajansa mukaan. Joko sipulit istutettu?

  VastaaPoista
 3. Niin Ahkeraliisa :) Mulla on kasvihuone ja muutama istutuslaatikko, jotka täyttyvät, joten sipulia en varmaan laita lainkaan.

  VastaaPoista
 4. Kasvihuone, multasäkit ja kuorikatteet hankittu huomiselle. Terassiremontti vienyt oman ajan takanmuurauksen suhteen. Huomenna ehkä vapaat kädet. Jokupv. taas kirpputorikierrokselle löytöjä metsästään?

  VastaaPoista
 5. Minulla tarkoitus kanssa lähteä kirpparikierrokselle huomenna ja viettää melkein vapaapäivää.

  VastaaPoista
 6. Tuliko hyviä kirpparilöytöjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso mun uusin postaus. Ei mitään ihmeitä, mutta jotain löysin mm sen poron, joka on aivan ihana :)

   Poista